Alkoholen sprider sig

Jag såg ett inslag på nyheterna häromdan om hur alkoholen bara sprider sig. Det är trist och det kommer säkert surt efter en gång. Och idag på morgon-TV i TV4 skulle det frågan om barnen skulle få smaka på champagnen diskuteras. Jag såg inte hur diskussionen gick, men bara det att frågan ställdes betyder väl att många barn bjuds på champagne nu på nyårsafton. Det är bedrövligt tycker jag.

Tvärtom så tycker jag att så mycket som möjligt borde vi vuxna välja bort alkohol när barn är med. På barnkalaset kan ju vi vuxna också dricka läsk till maten, men om det nu är en tillställning där vin serveras borde vi vuxna åtminstone inte låta barnen gå och krana upp mer vin åt oss ur Bag in Boxen, oansvarigt, Men jag ser det så ofta och säger aldrig till att jag tycker det är dumt. Det må väl vara föräldrarnas ansvar, och jag kanske är gammalmodig.

Alkohol är en viktig inkomstkälla på idrottsarenorna nu – borde inte förekomma alls på idrottsarrangemang, men jag är väl bakåtsträvare. Jag antyder en sådan åsikt ibland när vi gubbar diskuterar, men jag blir närmast bara betraktad som lite lätt efterbliven.

Nu blir det fler och fler ställen på stan som serverar alkohol sa dom alltså på nyheterna, det ligger väl i tiden. Trots alla problem med alkoholism är det mest positiva känslor som vi folk har så det blir nog svårt att få någon opinion mot den här trenden, undrar om inte de flesta tycker det mest är bra.

Själv har jag ökat min alkoholkonsumtion flera tusen procent de senaste åren. Från 0 till en låg normalkonsumtion och skulle väl inte ha några problem att gå ner till 0 igen, men för att inte vara alltför konstig har jag övergett 0-linjen. Och ett glas öl är gott, men lättöl smakar för mig lika bra som en starköl. Ett glas vin är också gott ibland, men det är en julmust också. Dom här pretentiösa vinprovarna är allmänt löjliga enligt åsikten här på ”Utsikten från mitt håll”, och  jag kommer allt att ha lite återkommande inlägg i den här bloggen om alkohol, sånt som jag tycker är dumt. Men ikväll på nyårsafton blir det par glas bubbel när vi säger

                                           Gott Nytt År.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s